Отборите на Черно море и Литекс не се победиха и завършиха 1:1 на стадион „Тича" във Варна.

Теренът бе тежък за игра, поради дъждовното време в морската столица. През първата част имаше повече борба, отколкото футболни достойнства.

В 9-ата минута вратарят на домакините Китанов се подхлъзна при изнасянето на топката, но Том от гостите не успя да се ориентира и дори не отправи удар към опразнената врата.

Десетина минути по-късно Мирослав Манолов нахлу в наказателното поле на „моряците" и след сблъсък с Даниел Георгиев се строполи на тревата. Сидията остана безмълвен, а нападателят от своя страна се изправи и нанесе удар от малък ъгъл, но вратарят спаси.

В 35-ата минута Георги Иванов - Гонзо реши да пусне в игра Димо Атанасов на мястото на Окоро. При смяната си тъмнокожият нападател беше видимо недоволен, като дори хвърли фланелката си на земята.

Второто полувреме започна доста по-интересно и двуостро.

Десет минути след началото на втората част Джордан с плътен удар от 25 метра не остави никакъв шанс на Китанов и даде преднина на Литекс.

Само три минути по-късно обаче „моряците" изравниха. След изпълнение на статично положение, Кирил Котев отклони топката с глава към задната греда, тя прехвърли вратаря Пиргов и кацна на главата на Бакари, който я прати в мрежата за 1:1.

В 64-ата минута след ъглов удар, Асприля стреля с глава, но ударът му беше изчистен от голлинията от  Даниел Георгиев.

Последваха две добри положения за гостите. Удар на Том бе избит в ъглов удар от Китанов, а шут на Ваюши премина на сантиметри от напречната греда.

В самия край на срещата имаше добри бързи атаки както за Черно море, така и за Литекс, но защитниците на двата отбора се справиха.

След равенството помежду си, двата отбора не променят позициите си в класирането. Черно море остават 6-и с 51-а точки, а Литекс са 2-и с 65точки.

Черно море - Литекс 1:1

0:1 Джордан 55'
1:1 Бакари 58'


Черно море: Китанов, Д. Георгиев, Ст. Станчев, Котев, Венков, Бергонси, Паланков, Коконов(Пешков 88'), Божилов, Окоро(Атанасов 35'), Бакари(Расим 90')

Литекс: Пиргов, Бодуров, Божиков, Ил. Миланов, Берберович, Славчев, Цветков, Том, Ваюши, Джордан, Манолов(Асприля 56')