Министърът на спорта Красен Кралев изгледа на живо загубата на България от Хърватия с 0:2 на Европейското първенство за юноши до 17 години. Кралев споедели пред медиите, че е изключително доволен от организацията на първенството.

"Организацията е перфектна, може само да се гордеем като българи с това, което правим тук на този форум. Мисля, че оценката на УЕФА ще бъде изключително висока. Дано така да продължим и нататък в организационен порядък, а футболистите да се успокоят и да реализират таланта и потенциала си в следващите мачове", каза Кралев.

"Когато не си се постарал, когато не сме инвестирали в детско-юношеския футбол, няма как да очакваме да имаме резултати. Виждате, че нашата политика през послоедните месеци е насочена към по-активно участие на Министерството в дейностите на футбола. Сега помогнахме за това първенство, ще помогнем за инфраструктурата на някои стадиони. Преди сме помагали, миналата година имаше проекти в Търново и Враца. За следващата година смятам да отделим по-сериозни средства за детско-юношеският футбол. Смятам, че държавата е длъжник на детско-юношеските школи. Би трябвало да подпомогнем тези, които наистина работят там, а не тези, които търсят бързи трансфери, скъпи заплати на чужденци. Виждате, че това свършва по един и същи начин - с неуспех. Намерили сме изключително добър баланс с БФС, работим добре. Съвместно разработваме тези програми. Надявам се, че скоро ще се види резултатът от нашия труд", заяви Министърът на спорта.