УЕФА е на път да взриви българския футбол с решение за изхвърляне на ЦСКА от евротурнирите за 3 години, разкрива "Меридиан мач". Причината за това били финансовите проблеми на тима от Борисовата градина. Вместо червените още този сезон в Европа ще играе Левски, който независимо от резултатите си до края на сезона е невъзможно да бъде изместен от петото място.

На "Герена" са били смутени от новината, тъй като идва в последния момент и изцяло пренарежда графика за подготовка през лятото. Така на 6 юли сините ще излязат в първия си мач от предварителните кръгове на Лига Европа.

Ситуацията напомня скандалното лято на 2008 г., когато ЦСКА стана шампион с 16 т. аванс, но в крайна сметка в квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига игра Левски. И тогава, и сега шеф в ЦСКА е Александър Томов.

Любопитното е, че и сините са били заплашени с изхвърляне от Европа, но са успяли да си оправят дълговете. Суровото наказание от УЕФА било и заради отказа на ЦСКА да участва в Европа миналата година.