Георги Иванов бе официално представен като треньор на Локомотив (Пд) на специална пресконференция днес. Както Topsport.bg вчера пръв писа, възпитаникът на „смърфовете" ще замести на поста Емил Велев.

Негов помощник ще бъде Ивайло Петров - Пифа, който му асистираше и в периода на Гонзо начело на Левски.

Така Иванов се завръща на родния „Лаута" за пръв път след 1997 година, когато напусна „смърфовете" в посока Левски.

"Локомотив е част от мен, така че ще се опитаме да направим така, че отборът да изглежда по един по-добър начин", каза още бившият нападател на Локомотив Пловдив, Левски, Рен и Риека.

Собственикът на "смърфовете" Веселин Марешки, който представи новия наставник, изхвърли Велев след незадоволителния старт на сезона за пловдивския клуб. Клубът от Пловдив, който направи 1:1 като гост на Етър Велико Търново през уикенда, в момента заема едва 13-то място в класирането на футболния ни елит. Отборът от "Лаута" има в актива си само 8 точки. Иванов е бил препоръчан на Марешки от почетния президент на отбора, легенда на "смърфовете" и на българския футбол Христо Бонев.

"Локомотив е отбор с традиции. Класирането му не отговаря на това, което е. Ще работя с играчите, с които разполагам. Гледал съм отбора на мачовете му в София. Днес имаме контрола с Черноморец, в събота с Любимец, така че ще мога бързо да се запозная със състоянието на тима", заяви Гонзо, който представи и помощниците си. Освен Ивайло Петров, на Иванов ще помагат още Петър Пашев и Георги Шейтанов, като последният ще се занимава с подготовката на вратарите.

„Нормално, като съм бил 15 години в Левски да чувствам това място като свое. Локомотив обаче никога не ми е бил далеч. Тук съм се формирал като личност до голяма степен", сподели още Иванов.