Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за първи път призна официално, че Димитър Бербатов и може и да напусне "Олд Трафорд" в края на настоящия сезон.

Въпреки, че от клуба възнамеряват да се възползват от опцията в договора на Митко за автоматично подновяване с още една година, самият Бербатов не е сигурен дали иска да остане.

Основните притеснения на голмайстор №1 на България са свързани с изключително редките шансове за изява, които получава от Фъргюсън. Самият шотландецът довери, че разбира мотивите на Бербатов и ще обсъди с него ситуацията още веднъж в края на сезона.

"Димитър може би ще играе утре срещу Билбао, но аз имам и други добри опции в нападение", започна коментара си относно Бербатов на днешната редовна пресконференция сър Алекс.

"Ситуацията с неговия контракт е проста - ние ще възползваме от опцията за автоматично удължаване, но до колкото съм говорил с него, той има притеснения относно малкото шансове, които получава."

"Иска по-често да бъде част от първия състав и аз разбирам това. Ще видим каква е ситуацията в края на сезона", добави Фъргюсън, намеквайки че Бербо може и да напусне.

"За момента, той остава в Юнайтед. Но аз ще чуя неговото мнение. Той е притеснен, че не играе редовно, но аз не мога да гарантирам нещо подобно."

"На 31 години е нормално да искаш нещо такова. Това може би ще го накара да избере друг път за своята кариера", завърши наставникът на Манчестър Юнайтед.

През миналия сезон Димитър Бербатов стана голмайстор на Висшата лига със своите 20 попадения, които изведоха "червените дяволи" до рекордна 19-а титла на страната.

През настоящата кампания обаче, българинът е взел участие в едва пет мача като титуляр във Висшата лига, а в още толкова се е появил като резерва. В тях Митко е успял да се разпише 7 пъти.