Отборът на ЦСКА постигна първата си голяма цел. Селекцията на Христо Янев вече на 1/16-финал в турнира за Купата на България. "Армейците" спечелиха междуобластната си квалификация, след като отстраниха Ботев (Ихтиман) с 5:0. Срещата на "Българска армия" протече изцяло под диктовката на домакините, които демонстрираха далеч по-голяма голова успеваемост през второто полувреме.

Отличен мач за "червените" изигра Коце Хазуров, блеснал с две попадения. По едно пък добавиха младоците Головодов, Божилов и Божидар Чорбаджийски.

Така ЦСКА очаква съперника си за следващата фаза. Той със сигурност ще бъде от "А" или "Б" група, като надеждите на Сектор "Г" са, че Фортуна ще ги изпрати на омразния Левски. Жребият е този петък.

Двубоят започна по отличен начин за "армейците", които поведоха в резултата след само 5 минути игра. Милен Кикарин проби отлично по крилото, след което пусна акуратен пас към включващия се от втора позиция Костадин Хазуров. От няколко метра бившият нападател на Лиерс бе безпощаден и направи 1:0!

 width=

До края на полувремето домакините натиснаха здраво своя опонент, но така и не достигнаха до ново попадение. С отлични намеси блесна стража Маринов, а сериозни пропуски пък направиха Галчев и Хазуров.

Неприятните новини за Христо Янев се случиха между 43-ата и 46-ата минута. "Джуджето" бе неприятно сюрпризиран от контузията на Николай Цветков-Демона, който трябваше да бъде заменен от Влади Узунов. Бившият играч на Хасково обаче нямаше никакъв късмет, тъй като в първата си минута на терена получи тежък удар в глава. Това задължи Янев да направи втора принудителна смяна, което от своя страна даде шанс за изява на юношата Васил Попов.

 width=

Краят на лошите новини дойде с втория гол на Коце Хазуров. Павел Головодов отново впечатли с отличен пробив, който бе белязан от преминаването на трима съперникови футболисти. След това талантът от Гоце Делчев подаде към съотборник, който стреля сравнително силно в Маринов. Стражът не успя да улови, а от това се възползва Коце Хазуров, който сравнително чисто отне коженото кълбо и реализира за 2:0! Гостите имаха сериозни претенции относно признатото попадение и без малко не набиха главния съдия Ангел Баялцалиев.

Шоуто на Головодов обаче тепърва започваше, "бижуто" блесна с фантастично попадение, след като изненада Маринов с изстрел към близкия му ъгъл. Публиката бурно аплодира младока, започвайки дори да скандира името му.

 width=

Четвъртият гол в мача пък бе факт в 76-ата минута. Резервата Радой Божилов бе оставен сам срещу вратаря Марионов и с елегантен изстрел направи преднината на своя тим още по-впечатляваща.

Точка на интересните моменти в мача сложи Божидар Чорбаджийски. Младият бранител имаше повод за радост, след като се разписа с глава при един ъглов удар. Голът бе първият в професионалната му кариера.

 width=

Така ЦСКА се добра до 1/16-финалите за Купата, а жребият за тази фаза от турнира ще бъде този петък.

ЦСКА-БОТЕВ (ИХТИМАН) 5:0 (Развой на срещата по минути)