Кими Райконен стана лице на алкохолна напитка. Пилотът на Ферари се е съгласил да участва в реклама на финландска популярна марка.

Кими, който наскоро поднови договора си със Скудерията за следващия сезон, е известен с това, че обича да си пийва твърд алкохол. Освен това прякорът му е Ледения (Айсмен), което го прави много подходящ за рекламата на тази напитка.

Самият Райконен заяви, че се надява отборът на Ферари да се представи по най-добрия възможен начин в предстоящата Гран при на Италия. Липсата на достатъчно висока мощност от задвижващата система едва ли ще позволи на финландеца и на Фетел да се борят с пилотите на Мерцедес на много бързата писта Монца, където високата скорост на правите е от решаващо значение.

„Болидът се държеше много добре в Белгия, но класирането ми беше силно повлияно от провалената квалификация, заяви Кими. - В топ десет на квалификацията бяха предимно болиди с двигатели на Мерцедес.

На "Монца" ситуацията ще е още по-тежка за нас останалите, но във Ферари работят много по подобренията на двигателя ни. Надявам се с тях да успея да вляза в битката за челните позиции".