Бързоногото крило на Атлетико (Мадрид) Мартин Петров ще подпише договор с Манчестър Сити днес или утре, съобщи английският всекидневник "Мирър". Според изданието, "небесносините" вече почти са договорили трансфера, който трябва да стане факт много скоро.

Сити били готови да платят 6 млн. паунда за българския национал, за да успеят да изпреварят Тотнъм, откъдето също има сериозен интерес към бившия футболист на ЦСКА, Сервет и Волфсбург.

Както е известно, новият мениджър на "гражданите" Свен-Йоран Ериксон иска да привлече врачанина, след като новият собственик на клуба Таксин Шинаватра му осигури 50 млн. лири за закупуването на качествени играчи, които да позволят на тима да се включи в борбата за титлата в Англия.

Наскоро шведът избегна конкретен отговор на въпрос дали има интерес към Петров, отговаряйки, че Манчестър Сити е бил свързан с 50-60 футболисти през последните седмици. Мениджърът на Марто Лъчезар Танев пък открито отрече иформацията, че "небесносините" искат да привлекат крилото на Атлетико (Мадрид).