Тони Надал за пореден път се доказа като един от най-големите критици на съвременния тенис, като този път заяви, че предпочита вместо него да гледа пинг-понг.

"Играта стана твърде бърза - отчете чичото и треньор на Рафаел Надал пред френския в. "Екип". - Всеки път трябва на вземеш топката още по-рано и да я удариш още по-силно. Ако исках това, тогава предпочитам да гледам пинг-понг".

Специалистът продължи атаката:

"Публиката вече почти не реагира, защото едва успява да проследи разиграванията. Размиват се и разликите в начина на игра на всеки тенисист. Аз лично предпочитам да гледам стила на Федерер и Гаске, или пък този на Рафа и Ноле, които тичат, атакуват и се защитават. Вместо това наблюдавам огромно количество състезатели, които блъскат здраво топката, но движенията им са тотално сбъркани."

Чичо Тони заяви, че за него няма да е разочарование дори, ако племенникът му се оттегли с 14 титли от Големия шлем. "По-важно е Рафа да се чувства щастлив, отколкото да гони някакъв рекорд - коментира треньорът му. - Но дали ще ме изненада, ако в края на кариерата си той има повече трофеи от Шлема от Федерер? Не, смятам, че ще е трудно, но е възможно. В момента Рафа все още не тренира на пълни обороти. Поне възстановяването на травмите в гърба и китката върви по план и болката изчезна. Лекарите единствено ни помолиха все още да не прекаляваме с напрежението при изпълнението на сервис."