Отборите на Евертън и Тотнъм завършиха 0:0 в среща от Висшата лига на Англия. Двата тима изиграха равностойна среща, в която домакините имаха малко повече възможности за гол.

В 59-ата минута Андрю Джонсън бе изведен сам от Мануел Фернандеш, но не успя да вкара за "карамелите" от Евертън, пропускайки най-чистото положение в срещата.

Българинът Димитър Бербатов, който днес стана на 27 години нямаше много възможности за гол, но отново бе сериозна заплаха за противниковата врата. Малкото голови подавания и стабилната защита на домакините му попречиха да отбележи.

Не така стояха нещата за португалската звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, който вкара и двете попадения (10' , 13') за победата на"червените дяволи" над Портсмут като домакин с 2:0.

Изненадваща загуба от Уест Хям с 1:0 като гост записа Ливърпул. Момчетата на Рафа Бенитес се мъчиха цял мач, но в последната минута получиха гол от дузпа, дело на Нобъл.

Мартин Петров пък асистира на Стъридж за изравнителното попадение на Манчестър Сити срещу Дарби Каунти 1:1. Домакините бяха повели в началото на полувремето с автогол на Сън, но гражданите успяха да изравнят.

В последната среща от днес Челси победи Рединг с минималното 1:0 като домакин с гол на Михаел Балак.