Уволненият вчера старши-треньор на Локомотив (Пд) Емил Велев заяви за Topsport.bg, че не е изненадан с оставката на наследника си Георги Иванов. Кокала обаче акцентира, че напускането на Гонзо все още не е потвърдено от ръководството на тима.

„От вас научавам, че Гонзо си е тръгнал. Решението му не ме изненадва по ред причини, но не е редно да взимам отношение по всички проблеми. Изненадва ме само, че вчера Гонзо сподели как е изграден като мъж и човек в Локомотив. Мъжеството му май не продължи и 24 часа.

Мисля, че Гонзо се е уплашил от една конфигурация в Локо (Пд). Като тарикат-момче бързо разбра, че няма никакви шансове срещу един ръководен дует (бел.ред. със сигурност визира Христо Бонев и Атанас Узунов). До вчера всички ми се кланеха, че съм свършил перфектна работа и колко са доволни от постиженията ми. За мен дойде като гръм от ясно небе моето уволнение. В този смисъл ще припомня, че през лятото 3 пъти градях отбора на Локо (Пд), което няма аналог и в световен план", отсече пред Topsport.bg Емил Велев.

Специалистът каза още, че никога няма да се завърне в Локомотив (Пд) като треньор, ако въпросният дует работи в клуба.

„Знам, че Гонзо дойде в Локомотив само защото подари два сака екипировка на ръководните фактори преди два месеца. На „Лаута" нещата наистина са крайно сбъркани и аз съжалявам само за едно - предоверих се и не направих нищо срещу конфигурацията. И да ме повикат обратно няма да се върна. Те не могат и да ме поканят, защото нямат очи след всичко, което се случи", каза още Велев.

Засега софиянецът не смята да се занимава с футбол в близките 1-2 месеца, защото имал да навакса други въпроси от семеен и личен характер.