Пилотите на Ситроен Себастиен Льоб и Дани Сордо направиха невероятна шоу-демонстрация пред погледа на хиляди зрители на площад "Батенберг", показвайки невероятни шофьорски умения зад воланите на колите си, предаде БГНЕС.

Двамата пилоти бяха у нас по повод "Рали България", седми кръг от световния шампионат, който започва на 8 юли. И Льоб, и Сордо ще участват в надпреварата.

Те подгряха феновете със невероятни шофьорски маневри на площад "Батенберг", където беше инсталиран трамплин, от който и двамата скачаха с колите си, оставяйки огромни следи от гуми върху жълтите павета. Сордо дори беше закачил на колата си българския флаг.

Имаше и няколко щастливци, които седнаха като ко-пилоти до състезателите. Един от тях бе заместник-министърът на външните работи Марин Райков. Инженер Иван Тенчев също изпита адреналина да е в колата на пилот от рали шампионата WRC.

Бяха раздадени и награди на публиката, която не спираше да аплодира Льоб и Сордо. Шесткратният световен шампион Себастиен Льоб продължава да е лидер в класирането със 126 точки и ще гони победата в българския кръг, който ще се проведе изцяло на асфалт.