Президентът на Левски Тодор Батков призна, че звездата на отбора Гара Дембеле ще бъде продаден до 7 януари. Адвокатът разкри, че напускането на френския голаджия е сигурно, като в момента се избира измежду три оферти за него.

„Водим разговори на три фронта. Днес една от опциите почти я оформихме. Чакаме по другата развитие до час-час и половина. Има и трета", заяви Батков.

Искат го клубове от Русия, Турция и Италия. Най-късно до 7 януари ще финализираме трансфера. Изборът зависи и от самия Дембеле. Ще говоря с него и ще обсъдим всичко", каза още собственикът на Левски.

Батков бе на „Герена" днес, за да подпише официален договор с халфа Даниел Димов. Бившият вече играч на Черно море парафира за срок от 3,5 години с новия си клуб.

„За Димов дадохме 150 000 евро и 15% от бъдещ трансфер", разкри още адвокатът.

Междувременно Батков призна, че е получена оферта и за друг играч на Левски, който е национал.

„Работим много сериозно по нея, но все още нищо не се знае. Що се отнася до Веселин Минев, за него оферта няма, но има интерес, който обаче не е от Анортозис."

„Имаме един поканен на проби футболист, който е класен, но треньорът ще решава, дали да го оставим", коментира Батков.

„Вече сме се разбрали с евентуалния заместник на Дембеле, чакаме само трансферът да стане факт. Той е чужденец, в момента в България няма играч, който може да замени Гара", повдигна завесата пък спортният директор на Левски Георги Иванов.