Димитър Димитров-Херо излезе с официална декларация, в която обясни причините, поради които е отказал на Левски. Припомняме, че по-рано днес треньорът даде и пресконференция.

Публикуваме декларацията на Димитров без редакторска намеса:

"Пътищата ни с футболен клуб Левски се разминаха на този етап. Имам сериозна причина да откажа тежката отговорност да стана негов старши треньор. През последните 100 дни така и не получих достатъчно сериозно уверение, че ще се застане твърдо зад моята концепция. А тя е следната: след моето идване Левски да скъсява, а не да увеличава точковата разлика с първите в класирането, да не се бори за полуфинал или финал в турнира за Купата на България, а задължително да спечели трофея през май. През лятото Левски да не прави нови географски открития за Лига Европа, а да стигне поне до плейофния кръг за влизане в групите. И най-важното - Левски най-накрая да придобие някакъв облик. Това са моите цели. Мен в обяснения защо нещата не се получават, не могат да ме вкарат. За целите на моята концепция поисках селекция от футболисти, които лично аз съм избрал. Не както се спекулираше с някаква бройка - 5, 10 или 20, а конкретни играчи за конкретни позиции. Мисля, че ако не друго, поне съм доказал, че разбирам от футболисти и успявам бързо да отсявам плявата от зърното. С новопривлечените, Левски щеше да изглежда по съвсем друг начин. Тук признавам, че в повечето от мачовете не ми харесваше играта на отбора през есента. Работих три месеца по селекцията и бях готов да сложа имената на футболистите на масата. При това те щяха да подпишат при много по-добри финансови условия за клуба от тези на сегашните.

Нещата не се случиха по начина, по който исках и затова отказах да поема Левски в този момент. Моето разбиране е, че успехите се постигат на базата на принципи, а не с компромиси. Никога не са били обсъждани лични финансови условия, в центъра на вниманието винаги са били интересите на клуба. Бях на много малко от това да се съглася да стана треньор, но в крайна сметка прецених, че ще бъда бламиран още от първия ден. С това слагам точка на този проточил се прекалено дълго казус. В личен план това ми костваше прекалено много!"