Шампионите от Ювентус записаха една от редките си победи в тазгодишната кампания на Серия „А". „Бианконерите" трябваше да се потрудят доста, за да победят новаците от Болоня с 3:1.

Срещата не стартира никак добре за „Старата госпожа", която инкасира попадение още в петата минута на мача. Антони Муниер бе изпуснат от Джорджо Киелини и въпреки намесата на Джиджи Буфон, коженото кълбо мина зад голлинията.

Думата си обаче не бе казал Алваро Мората, който с глава успя да възстанови статуквото в 33-ата минута.

Тифозите на Юве трябваше да търпят този резултат чак до 53-ата минута, когато Дибала изравни от дузпа и сътвори пълния обрат. Победата бе факт малко след това, когато важно попадение реализира новото попълнение Сами Кедира. Малко странно в ролята на асистиращ бе Алваро Мората, който му сложи топката на главата и за немския национал бе детска игра да прониже Миранте.

С победата си Ювентус се изкачи на 12-то място с актив от 12 точки. В другия мач от този час, Лацио срещна доста трудности с друг новак-Фрозиноне, но с късни попадения на Кейта и Джорджевич, победата бе за „бианкочелестите". Родният национал Александър Тонев записа 16 минути на митичния „Олимпико".

ЮВЕНТУС-БОЛОНЯ 3:1

0:1 Муниер (5'), 1:1 Мората (33'), 2:1 Дибала (53'), 3:1 Кедира (63')

ЛАЦИО-ФРОЗИНОНЕ 2:0

1:0 Кейта (80'), 2:0 Джорджевич (90')