Прогнозите, че Владислав Стоянов ще бъде избран за най-добър български футболист на 2014 г., се оправдаха. „Меридиан Мач" научи, че вратарят на Лудогорец бие по точки своя съотборник Светослав Дяков и ще грабне най-сериозната индивидуална награда.

Юношата на ЦСКА ще бъде първият играч в историята на Лудогорец, който печели призна. Иначе последният вратар, грабнал наградата, е Николай Михайлов, който понастоящем е част от турския елитен Мерсин.

2014 г. бе много силна за Стоянов. Той спаси три дузпи в Европа - срещу Лацио, срещу Стяуа, и на самия Кристияно Роналдо. Отделно от това направи още няколко невероятни мача в квалификациите и групите на Шампионската лига. Но това не е всичко - той дори бе избран за най-добър вратар на груповата фаза на Шампионска лига от авторитетния сайт

„WhoScored.com". Доста по-оспорвана бе битката при треньорите, но и там победата е за Лудогорец. Георги Дерменджиев най-вероятно ще бъде избран за най-добър наставник в България пред своя конкурент от ЦСКА Стойчо Младенов. Очаква се БФС да обяви победителите по категории след 15 януари. Допълнително ще бъде уточнено кога ще бъде самото награждаване.