Бившата съпруга на двукратния световен шампион на 1500 м Асбел Кипроп (Кен) - Самари Черотич, е подала съдебен иск за отнемане на родителските му права над 5-годишния им син. Тя обвинява бегача в отвличането на детето им и в това, че е опитал да отнеме живота й.

"Асбел е много опасен човек. Той няколко пъти ме е заплашвал с убийство, а на 17 октомври това почти се случи - насочи пистолет срещу мен. Но аз не се безпокоя за себе си, а за нашия син - Асбел го отвлече. Искам съдът да отнеме родителските му права", каза Керотич.

Кенийката, която прекратила атлетическата си кариера заради ранна бременност, обвини Кипроп, че е отвлякъл детето им от училището му в Елдорет и забранил на майка му да го вижда. Самари също заяви, че е била малтретирана нееднократно в 5-годишния си брак с олимпийския шампион.

"Асбел много често ме биеше, дори в присъствието на сина ни. Не можех повече да търпя това и напуснах дома си заради моята сигурност и тази на детето. Преместих се да живея при сестра си", сподели Керотич пред standardmedia.co.ke, цитиран от bgathletic.com.