Христо Сто­ичков е на път да раз­бърка пла­новете на „Червени шампиони". Леген­дата е пожелал да се върне в ЦСКА, след като „Титан" напускат клуба и „армейците" реално започват на чисто. Ицо, който около две седмици се во­деше треньор на ЦСКА, без да има подписан договор, е примамен от идеи­те на новите собст­веници и е изразил готовност да помогне. Тук обаче възниква сложен казус. Камата не може да е треньор, тъй като Стойчо Младенов вече прие предложението да поеме за четвърти път отбора на сър­цето си. Така за Стоичков остава постът на прези­дент. Но от „Черве­ни шампиони" об­мислят да го закри­ят...

„За Стоичков мо­га да кажа само ед­но. Ако Христо пре­цени, най-вероятно ние ще се възполз­ваме и ще разчита­ме на него. Но той да прецени, че може да изиграе основна роля в клуба", каза лицето на новите собственици Алек­сандър Томов. Ако в крайна сметка Ицо, към когото има оферта и от Литекс, се върне, със сигурност ще му се намери място.

Вчера пък на бял свят се появиха още няколко от евентуалните нови спонсори на ЦСКА. Доста сериозно е името на „Башкир-нефтпродукт", дъщерна фирма на „Роснефт". Пара­лелно с това се во­дят финални преговори с Виктор Деменюк, представи­тел на Константин Жеваго за Бълга­рия. Както вече „Меридиан Мач, именно украинският мили­ардер трябва да бъ­де един от основни­те спонсори на 31-кратните шампио­ни. Със сигурност акции на ЦСКА ще получат представители на „Инвестбанк", „Домко", „Пиаджо", Лъчезар Николов-Чезари и Стефан Милушев чрез веригата мага­зини „Зора". Иначе се говори, че зад проекта „Червени шампиони" стоят едни от най-голе­мите богаташи в България - Румен Гайтански, Антон Божков, Цеко Ми­нев.

Вчера на „Бъл­гарска армия" се появи и бившият депутат Емил Ди­митров. Той беше лицето на „ЦСКА Възраждане", които преди година уда­риха на камък в преговорите с Ди­митър Борисов и Иво Иванов. Не е изключено Димит­ров да помогне на „червените". Той вече призна пред „Меридиан Мач", че съществува ва­риант школите на неговия Чавдар (Етрополе) и „армейците" да се обе­динят. Иначе биз­несменът е един от най-близките хора на Христо Стоич­ков.

Изпълнителният директор Алексан­дър Тодоров и гру­пата юристи, която водеше разговорите с „Титан", прегова­ряха вчера с лицата и фирмите, на които клубът трябва спеш­но да плати 2 млн. лева. Успоредно с това ще се проведат срещи на най-висо­ко ниво, за да се из­чисти по някакъв на­чин дългът към Ми­нистерството на от­браната. Не е тайна, че ЦСКА има да да­ва цели 4 млн. лева за наем на стадион „Българска армия", натрупани преди около 15 години.