Дългоочакваната продажба на Серджиу Буш най-накрая стана факт! Голмайсторът на ЦСКА е трансфериран в английския Шефилд Уензди, информира телевизионният канал на клуба.

Според информацията, "армейците" ще вземат за румънеца 500 000 евро. Topsport.bg припомня, че Александър Томов и Александър Тодоров на няколко пъти заявиха, че цената на Буш е 1 500 000 евро и трудно ще се разделят с него за по-малко пари. В крайна сметка безпаричието в клуба ги притисна за сделка, при която в касата на ЦСКА влизат една трета от исканите средства.

Голаджията вече е напуснал лагера на "червените" в Турция и пътува към новия си клуб от Чемпиъншип. В момента Шефилд заема 9-ото място в таблицата на втория ешалон в Англия.

Серджиу бе трансферна цел на италианци и Стяуа, но изненадващо се озова на Острова.

Буш дойде в ЦСКА прези миналото лято като свободен агент. Младият румънец бързо се превърна в твърд титуляр и звезда на "армейците". Нападателят отбеляза 10 гола в 19 мача от "А" група през есента и води в листата на реализаторите. Роденият на 2 ноември 1992 година играч има на сметката си и 2 асистенции.

През пролетния полусезон той ще трябва да бъде заместен в атаката на ЦСКА и сърцата на "червените" фенове от новото попълнение Стефан Николич.

ВИЖТЕ КАКВО НАПРАВИ СЕРДЖИУ БУШ В ЦСКА - ОБШИРНО ВИДЕО