Четвъртият кръг в Англия започна с уникален мач. Евертън и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 3:3, като до 90-ата минута резултатът бе 1:3 за гостите от Юнайтед. С голове на Кейхил и Артета обаче момчетата на Дейвид Мойс се добраха до точката.

Иначе нов силен мач за "червените дяволи" изигра Димитър Бербатов. Българинът вкара третия гол за своя отбор, разписвайки се с красив удар с десния крак. Гостите бяха без голямата си звезда Уейн Руни, който изобщо не попадна в групата след грандиозния секс-скандал, в който се забърка през седмицата.

Мачът на "Гудисън Парк" започна отлично за домакините, които в началните минути наложиха натиска. За да бъде картината още по-розова за тях, в 39-ата минута Стивън Пиенар завърши точно бърза атака на "карамелите" и откри резултата в мача. Радостта на феновете на Евертън обаче бе повече от кратка. В 43-ата минута Дарън Флетчър засече прецизно центриране на Нани - 1:1.

Юнайтед нанесе тежък удар в началото на второто полувреме. Още в 47-ата минута след ново добро центриране на Нани топката навести мрежата на Хауърд, а този път голмайстор бе Видич.

От тук до края на мача "карамелите" се опитаха да стигнат поне до точка и бяха наказани от Бербатов. В 65-ата минута българинът получи страхотен пас от Скоулс, преодоля с лекота тромавия Дистен и останал сам срещу стража на домакините не сгреши - 1:3.

До края на срещата домакините хвърлиха всички сили в атака и чудото се случи. В 90-ата минута Тим Кейхил се разписа с глава и намали резултата, а в 92-ата капитанът Артета взриви "Гудисън Парк", реализирайки за крайното 3:3.

ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:3
1:0 Пиенар (39')
1:1 Флетчър (43')
1:2 Видич (47')
1:3 Бербатов (65')
2:3 Кейхил (90')
3:3 Артета (90'+2)

ЕВЕРТЪН: Хауърд, Хибърт (69' Колман), Бейнс, Хейтинга (69' Хейтинга), Ягиелка, Дистен, Артета, Кейхил, Пиенар, Озмън, Фелайни

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван Дер Сар, Невил, Евра (81' Парк), Видич, О'Шей, Евънс, Гигс, Нани, Скоулс, Флетчър, Бербатов.