Емблемата на бургаския футбол Нефтохимик ще започне следващия сезон от най-ниското стъпало – Б областна група. Новината съобщи за агенция „Фар” изпълнителният директор Костадин Джамбазов, който добави, че ще бъде изготвен сериозен оздравителен план.

Клубът ще бъде обявен в несъстоятелност и ще остане в ръцете на феновете.

„Действително феновете имаха разговор със собственика Николай Филипов, като желанието им е да помогнат на любимия си отбор. Обаче ще е трудно без чужда помощ. Доколкото знам оттук нататък те ще правят организацията, ще събират членски внос и ще отделят средства за мъжкия отбор”, каза Джамбазов.

Той увери, че дълговете към НАП ще се покриват поетапно, като за това ще помага и Николай Филипов. Очакват се промени на всички нива, като ще засегнат и детско-юношеската школа. Децата ще се съберат на 21-и юли, като допълнително ще бъдат съобщени треньорите за отделните групи. Техният брой също ще бъде намален като част от обявения оздравителен план. Ще бъде обявен прием на деца с цел подобряване на качеството на школата.

На този етап Джамбазов не се ангажира да обяви, кой ще ръководи школата, като не е изключено с тази задача да се ангажират двамата с досегашния технически директор Николай Тодоров. В заключение изпълнителният шеф на Нафтата изрази готовност да помага на клуба дори и в най-долната дивизия.

„Естествено, ще помагам с каквото мога, стига да има желание и от двете страни. Изкарах една много трудна година в този отбор и не смятам, че мога да тръгна и да затворя вратата след себе си. Ще помагам, ако трябва и ще играя в Б окръжна, не е проблем за мен. Ще търсим млади момчета, ще тренираме отбора доколкото можем и ще налагаме предимно момчета от школата”, заяви Джамбазов.