Треньорът на Левски Станимир Стоилов бе огорчен от отпадането от купата на България.

„За наше съжаление загубихме купата. Мисля, че и двата отбора си разделиха по едно полувреме. През първото бяхме по-добри, а през втората част съперникът игра по-атакуващо. В продълженията и двата отбора не искаха да рискуват. Дузпите са лотария, макар че имахме предимство при изпълнението им”, каза мъри Стоилов след отпадането от Литекс. „Вижда се, че има какво да се гради върху нашия отбор, но също така е ясно, че тимът е на добро ниво без да имаме сериозно притеснение. На младите им трябва малко самочувствие, малко отговорност. Нямаме кой знае какъв ресурс и трябва да се залага на младите. Нормално е да липсва Лусио Вагнер, но цялата подготовка му върви така. Аз не коментирам съдийството”, допълни наставникът на „сините”.

„Преди срещата си говорехме, че нямаме дузпаджии, някои от играчите имаха проблеми да бият наказателни удари. При дузпите е въпрос на шанс. Важното е, че стана добър мач, показахме прилично ниво, но трябва още да работим. Трябват ни поне още 1-2 футболисти през лятото. Голяма част от играчите имт контузии и няма да играят в събота. Видях доста тъга в очите на момчетата, но в крайна сметка трябва да търсим вътрешно в себе си нещо, за да успеем да се възстановим и да мислим за съботния двубой.

Всички имаха желание, никой не ме разочарова. На нас ни трябва победа в мача за първенство и ще атакуваме през цялото време. Когато Левски не печели купи, може да се каже, че има провален сезон. Но на Нова година решихме да правим нов отбор, така че това е нещо нормално. На мен ми е тежко, но когато се гради нов състав нормално бе да се загубят трофеите. Свалихме нивото през първия полусезон, ще направим всичко възможно да печелим и да атакуваме първото място. Ако не здраве да е”, завърши Мъри Стоилов.