Ръководството на Славия смени мястото на про­веждане на днешната кон­трола с АЕЛ Лимасол. Първоначално спа рингът с ки­пърците трябваше да се съ­стои от 19:00 часа в ком­плекс "Царско село". Вместо това приятелската среща ще е на стадион "Славия" в квартал "Овча купел" със съ­щия начален час, съобщава "Тема спорт".

В контролата треньо­рът Иван Колев ще тества френския нападател с котдивоарски корени Матийо Мансе.

Той е висок 186 сан­тиметра. Любопитното е, че днес навършва 26 години. Мансе започва кариерата си в Льо Авър. През 2009-а отива в Херефорд. Следва престой в Рединг, преди да замине за китайския Шан­хай Шенхуа, в който е съот­борник с Дидие Дрогба. Връ­ща се в Европа, за да играе в Сион.

Именно в Швейцария Мансе е обявен от местни­те медии за новия Дрогба. Оттам отива пак в Англия, където рита за Карлайл и Ковънтри. През миналата година е в белгийския Роял Антверп, а за последно е бил отново на Острова - но­сил е екипа на Уолсол. В Славия още не се отказ­ват от защитника Пламен Крачунов.

Бившият защит­ник на ЦСКА в момента е свободен агент, след като отказа да премине в новака в А група Монтана. Очаква се развитие по евентуален негов трансфер да има до края на седмицата.