Треньорът на Левски Вили Вуцов отново се изявява като наставник на Калиакра. Спецът помага с каквото може на бившия си тим преди баража за влизане в „А" група срещу Миньор (Перник).

Вуцов е отседнал заедно с тима в хотел в Трявна, който е собственост на негов приятел. Той дори възнамерявал да определи титулярната единайсеторка на Калиакра.

От своя страна, привържениците на Литекс ще подкрепят Миньор (Перник) в днешния бараж за влизане в „А" група с Калиакра, научи „Топспорт". От фенклуба на „оранжевите" споделиха опасенията си, че каварненци ще помагат на Левски, ако влязат в майсторската ни група. Именно това е причината ултрасите на Литекс да викат днес за перничани.

Важният сблъсък все пак ще се играе на Градския стадион в Ловеч въпреки първоначалните намерения на ръководството на „оранжевите" да откажат домакинството заради неприятната новина, че президентът на клуба Ангел Бончев е в неизвестност.

Очаква се над 3000 души от Перник днес да дерат гърла за любимците си. Освен с автобуси, голяма част от привържениците ще пътуват и с лични автомобили.
Благодетелят на Миньор (Пк) Христо Ковачки е обещал по 5000 лева на човек, ако „жълто-черните" си осигурят място в „А" група.

„Около 200 души ще дойдат от морето. Разстоянието никак не е малко. По- облагодетелствани са феновете на Миньор", каза треньорът на Калиакра Антони Здравков, който е оптимист за крайния изход на двубоя.

„Имам предложение от Цонко Цонев да водя Калиакра и през следващия сезон. Имам и други две предложения за работа, но за това ще мисля след баража", добави Здравков.



КАЛИАКРА - МИНЬОР (Пк)

Днес от 17,00 часа
Ловеч, Градски стадион
Съдия: Николай Йорданов
ПРЯКО ПО 7 ДНИ

КАЛИАКРА: Добрев, Юли Петков, Димитров, Вачев, Райчев, Кателиев, Анг. Стойков, Кискинов, Дж. Яшар, Петков, Станчев

Резерви: Григоров, Димитров, Андреев, Тодоров, Караджов, Бонев
Контузени: няма
Наказан: Ст. Славов

МИНЬОР (Пк): Кънев, Трифонов, Олегов, Петков, Василев, Дюлгеров, Цветков, Станков, Динков, Дичев, Руменов

Резерви: Симеонов, Спахиев, Ашимов, Стойчо Младенов, Петър Петров, Йорданов
Контузени: няма

 

БАРАЖИТЕ И ПЛЕЙОФИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕЛИТА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ

Сезон 2007/08, бараж
Нафтекс - ВИДИМА-РАКОВСКИ 0:1

Сезон 2006/07, бараж
Марица - КОНЕЛИАНО 2:3

Сезон 2002/03, бараж
БЕЛАСИЦА - Пирин (Бл) 4:1

Сезон 2000/01, плейоф
БЕРОЕ - Пирин (Бл) 1:0

Сезон 1999/00, плейоф
ДОБРУДЖА - Хебър 0:2
ОЛИМПИК-БЕРОЕ - Спартак (Пл) 1:0

Сезон 1994/95, плейоф
РАКОВСКИ (Русе) - Марица 3:2

*Заб: С главни букви са посочени имената на отборите, които се класират или запазват местата си в „А" група.