Луис Енрике заяви, че Барселона ще е доста активен на трансферния пазар тази зима.

Старши треньорът на каталунците ще разполага и с новите си попълнения Алейш Видал и Арда Туран от януари, но въпреки това Енрике ще се оглежда за още футболисти.

"Винаги съм за подсилване на отбора", заяви Енрике на пресконференция в петък. "Винаги трябва да се подобряваме, винаги има неща, които да бъдат усъвършенствани и при които можем да сме по-добри."

"Загубихме играчи в края на миналия сезон, така че този сезон има разлики. Винаги обичам да подобрявам нещата и ще говорим по този въпрос, когато дойде трансферният прозорец."

Специалистът опита и да стопира еуфорията след победите над Реал (Мадрид) и Рома. Тези мачове са, за да си осигуриш три точки в първенството и три точки, за да завършим начело в групата в Шампионската лига, но не повече.

"Сега трябва да продължим така, за да печелим точки и да печелим различни турнири, и да стигаме до финали - има още дълъг път дотам."

"Не трябва да позволяваме моралът ни да пада прекалено надолу, когато нещата не вървят добре, както и не трябва да се вълнуваме прекалено, когато нещата вървят, както е в момента."

"Все още остават две трети от сезона", допълни Енрике.