Барселона спечели без особени затруднения домакинството си на Севиля, налагайки се с убедителното 5:1 в двубой от 12-ия кръг на испанската Ла Лига.

Меси (на три пъти), Неймар и Ракитич бяха точни за каталунците, а Жорди Алба си отбеляза злощастен автогол в самото начало на вторите 45 минути.

В 21-ата минута Лионел Меси остави завинаги името си в историята на испанското футболно първенство, вкарвайки своя гол номер 251 в 289 двубоя в първенството на страната. По този начин легендарният още приживе аржентинец изравни досегашния рекорд за най-много реализирани попадения в Ла Лига, излизайки под номер 1, заедно с Телмо Сара по този показател.

В самото начало на вторите 45 минути Алба си вкара злощастен автогол, но само 2 минути по-късно Неймар покачи на 2:1, поправяйки грешката на своя колега.

След малко повече от час игра и Ракитич записа името си сред голмайсторите, преди рециталът на Лионел да продължи с всичка сила.

Лео бе точен за 4:1, а малко по-късно и за крайното 5:1, с попадения в 73-ата и 78-ата минути.

Така ако някой се е съмнявал в класата на нисичкия ас, то вече може да е сигурен, че тя не е "изчезнала" и той не се намира в "голова дупка", както гласяха част от спекулациите на Пиренеите.

Притежателят на 4 "Златни топки" вече разполага с 253 попадения в Ла Лига, а с днешните 3 от тях изкачи отбора си до второто място в подреждането - на 2 точки от лидера Реал (Мадрид).