Селекционерът на юношеските ни национали-Сашо Димитров бе видимо недоволен от загубата на неговите възпитаници. „Лъвчетата" отстъпиха безславно на Хърватия в първия си мач от ЕВРО 2015, който се игра пред пълните трибуни на стадион „Берое" в Стара Загора.

Димитров благодари за подкрепата от страна на старозагорската публика, но сериозно нахока своите възпитаници за грешките допуснати по време на срещата.

Наставникът призна, че момчетата му отстъпват сериозно във физическо отношение спрямо своя опонент и изрази надежди, че отборът ще се представи далеч по-добре в следващия мач срещу Испания.

„Страшно много съжалявам, че не успяхме да зарадваме прекрасната публика в Стара Загора. Разлика в класите имаше, но през второто полувреме пропиляхме няколко отлични възможности за гол".

„Започнахме много слабо мача, за което може би си оказа влияние и липсата на квалификации и малкото контроли, това обаче не искам да звучи като оправдание. Гледам си слабостите на моя отбор и не се ласкаем от комплиментите на чужди хора".

„Амбициите ни в този турнир са да върнем хората по стадионите и да възвърнем интереса им към юношеския футбол. Желая да покажем истинското лице на нашия футбол. Изоставаме сериозно във физическо отношение".