Васил Колев коментира факта, че феновете на Левски вече и на практика придобиха 10% от акциите на клуба. Това се случи на специална пресконференция. На нея присъстваха шефът на тръст "Синя България", както и Петър Ганев, който е член на Управителния съвет.

"Днес понятието "отбор на народа" е изпълнено с ново съдържание. От днес феновете на Левски притежават част от акциите на клуба. Това, което се случи вчера е първа част от завръщането към корените ни. Привържениците на Левски придобиха 10 % от акциите на Левски, а не Тръста, това държа да го уточня", заяви Колев.

"Левски може да бъде един голям клуб с голямо влияние на привържениците си", допълни Колев.

"Феновете на Левски участват в решенията на Управителния съвет, модел, в които фенът участва в решенията на клуба. Левски променя модела "бащица", който дава парите и осигурява титли. Това вече няма как да стане", заяви Петър Ганев.

"Ще се опитаме да увеличаваме дела на феновете, които помагат на Левски. Започваме да работим за подобряване на посещаемостта. Левски все още има финансови проблеми, ако има посещаемост както на мача с Лудогорец, то тогава ще има сериозни приходи. Липсват феновете от София, трябва да се замислим защо ги няма. Посещаемостта през миналия сезон и този имаме значителен ръст в средната посещаемост. Имаме мачове и като Пирин, и като Лудогорец. Трябва да имаме едни адекватни артикули. Има много полета за работа и за увеличаване на приходите от привържениците", продължи Колев.

"Процесът се проточи, от появата на идеята до придобиването на акциите приключиха благоприятно за нас, искахме Левски да има ясна собственост, вече няма офшорна фирма в Левски, искаме да имаме пред нас лицата на собствениците, сега го има това нещо. Постигнахме това, изискваше се време, дори и техническо. Това е една победа на привържениците на Левски", продължи той.

"Левски се управлява от Управителен съвет, не от едно лице. Левски има ясни начини на финансиране, прозрачни и открити", отговори Колев на въпрос дали Делян Пеевски има участие в клуба.