Ужасните новини за Барселона не спират. По-малко от 24 часа след загубата от Реал Мадрид във финала за Купата на Краля стана ясно, че още двама от титулярните играчи са контузени и пропускат срещите до края на сезона. Това са Неймар и Жорди Алба.

Официалният сайт на Барса потвърди, че Неймар има контузия на четвъртата метатарсална кост на левия крак и ще бъде аут за 4 седмици. Каталунците признават, че има малки надежди бразилецът да се завърне за последния мач за сезона - домакинството на Атлетико Мадрид.

С контузия от двубоя срещу Реал е и Жорди Алба. Левият бек също ще се възстановява около месец, като при него има повече надежди да се завърне за последния мач за сезона срещу Атлетико.

С травма след снощи е и Марк Бартра, чието участие в следващия мач на тима е под въпрос. Всички тези новини принудиха Тата Мартино да повика в първия състав няколко юноши на тима.

Припомняме, че аут до края на сезона е и вратарят Виктор Валдес, който на всичкото отгоре се очаква да напусне „Камп Ноу" със свободен трансфер, тъй като контрактът му изтича.