Звездата на Барселона - Лионел Меси не се включил в партито на съотборниците си, след триумфа във финала на Шампионската лига.

На Олимпийския стадион в Берлин каталунският гранд приключи фантастичния си сезон с победа с 3:1 над Ювентус и записа требъл. В първата си година като наставник на тима Луис Енрике спечели още титлата в испанското първенство и кралската купа. Така Барса стана първият отбор в историята, който успява да повтори подобно постижение. През 2009 г. до требъл стигна и тимът на Пеп Гуардиола.

След като приключил официалният банкет на победителите, най-жадните за празнуване футболисти, водени от Царя на партитата Жерар Пике, пристигнали към 3 ч сутринта в баровския берлински клуб Avenue. Сред тях обаче не бил Меси. Той предпочел да остане усамотен с приятелката си Антонела.

С влизането в заведението Пике поръчал 40 бутилки от луксозното шампанско "Дом Периньон". С тях той започнал да пръска гаджето си Шакира и съотборниците си. Защитникът и певицата последни напуснали дискотеката малко след 7 ч.

Двубоят в Берлин бе последен с екипа на Барса за легендата Шави. Той заминава да изкара няколко последни милиона в първенството на Катар.

За него, Иниеста, Пике и Меси трофеят в Шампионската лига е 4-и. Толкова има и холандецът Кларънс Зеедорф. Шави изигра 151-и мач в лигата и е номер 1 по този показател.