Тимът на Милан победи Лече с 2:0 в последния двубой от 30-ия кръг в италианската Серия "А". "Росонерите" стигнаха до успеха изключително трудно, като попаденията паднаха в даденото от съдията продължение. Първо Сендерос се разписа в 91-ата минута, а 120 секунди по-късно Пипо Индзаги засече центриране на Шевченко и сложи точка на спора.

В първите минути на двубоя домакините се опитаха да упражнят натиск, който обаче не доведе до сериозни положения пред Бенуси. Капитанът на "росонерите" Паоло Малдини получи контузия в 20-ата минута и по-късно бе заменен от Сендерос. В 24-ата минута Фламини стреля опасно, но ударът му не попадна в целта. В минутите до края на първото полувреме Пато, Фламини и Янкуловски опитаха късмета си. Въпреки това мрежата на Лече остана суха. Най-чистото положение през първата част бе пропиляно от Пато, чийто диагонален удар мина на сантиметри от вратата.

След почивката картината не се промени - Милан атакуваше, докато гостите се бранеха организирано и чакаха своя шанс.
В 58-ата минута Пато стреля опасно, но кълбото излезе в аут. Четири минути по-късно гостите бяха близо до гола. Дида обаче внимаваше и спаси. В 64-ата минута отново Алешандре Пато се оказа в чиста позиция. Бразилският суперталант получи добър пас от Роналдиньо, но ударът му бе блокиран от Фабиано. Секунди по-късно и Индзаги нямаше шанс. В следващите минути Пато продължи да бъде най-активен, но късметът определено не бе с него. Бразилският национал на няколко пъти стреля опасно, но или Бенуси спасяваше или мерникът му изневеряваше. В 78-ата минута наставникът на домакините Карло Анчелоти направи последната си смяна. Той пусна в игра Андрий Шевченко, който замени Кака. Бразилецът не се отличи с нищо особено и показа, че контузията е нарушила игровия му ритъм и го е извадила от форма.

В заключителните минути "росонерите" се опитваха да обстрелват вратата на съперника от всевъзможни позиции. В 88-ата минута вратарят на Лече направи спасяването на мача, като спаси акробатично удар на Роналдиньо от пряк свободен удар. В 91-ата минута крепостта падна. Пирло центрира от фаул и Фелип Сендерос с глава прати топката в мрежата. До края гостите не успяха да реагират, а Милан дори стигна до втори гол. Негов автор стана Филипо Индзаги, който се разписа с глава след отлично центриране на Шевченко.

С победата тимът на Карло Анчелоти има вече 58 точи и е твърдо на трето място в класирането.

МИЛАН - ЛЕЧЕ 2:0

1:0 Сендерос (90+1)
2:0 Индзаги (90+3)

МИЛАН: Дида, Дзамброта, Малдини (40-Сендерос), Фавали, Янкуловски, Фламини, Пирло, Зеедорф (53-Роналдиньо), Кака (78-Шевченко), Пато, Индзаги

ЛЕЧЕ: Бенуси, Полени, Еспозито, Фабиано, Вивес, Анджело (80-Джулиато), Джакомаци, Мунари, Ариати, Касерта, Тирибоки

СЪДИЯ:
Стефано Фарина
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Полени (Л)
СТАДИОН: Сан Сиро