Бившият защитник на ЦСКА - Куидо Ланзаат бе 5 дни в пълна неизвестност, което накара семейството му да се притесни сериозно, а брат му Тихо да проведе акция по издирването му във Фейсбук.

"От петък, 11 юли, моят брат и бивш футболист Куидо Ланзаат липсва. Той е напуснал Холандия малко след полунощ в посока Швейцария, където обаче не е пристигнал. Движи се с нает под наем VW Golf 7. Ако сте видели него или колата му, или можете да дадете информация за местонахождението му, се свържете с мен или близкия полицейски участък. Моля, споделете този пост с колкото се може повече хора, за да можем заедно да намерим брат ми", написа в социалната мрежа Тихо Ланзаат.

Вчера обаче той пусна нов пост: "Щастливи сме, че можем да ви информираме, че се свързахме с брат ми Куидо. Той е жив. Засега няма да има друго изявление от наша страна. Надяваме се, че всеки ще уважи това", гласи той.

Ланзаат пристигна в ЦСКА през 2007 г. и стана шампион с "червените" за 2008-а. В края на годината холандският защитник се завърна в Германия, където рита за Карл Цайс (Йена) и Веен (Визбаден), преди да приключи кариерата си на 33 г. Той има мачове с Борусия (Мьонхенгладбах) в Бундеслигата, а освен това е играл за Алемания (Аахен), Мюнхен 1860 и Дуисбург, откъдето прави трансфер в ЦСКА.