В последна среща от поредния 18-и кръг в първенството на Серия "А" Милан постигна първа домакинска победа през сезона и разби Наполи с 5:2.

Възпитаниците на Карло Анчелоти събраха 21 точки, с което заемат 12-ата позиция в класирането, но с три мача по-малко.

Двубоят на "Сан Сиро" беше изключително динамичен и интересен.

Домакините поведоха след четвърт час игра. Андреа Пирло пусна изключителен пес към Роналдо в наказателното поле, бразилецът овладя и преодоля Дженаро Йецо въпреки че вратарят на Наполи успя да докосне топката и тя едва успя да премине
голлинията преди да бъде избита от Андреа Купи.

Това беше първо попадение на Роналдо във втория му мач за Милан през сезона в първенството, след като той наскоро се възстанови от контузия.

В 28-ата минута обаче при бърза контраатака Езекиел Лавеси отдясно подаде добре към Роберто Соса и нападателят отблизо засече топката в мрежата.

Само три минути по-късно Милан отново поведе. Роналдо изведе Пато в наказателното поле, но Йецо успя да избие удара на бразилеца от упор. Топката попадна в краката на Кларенс Зеедорф, който с мощен удар от 6-7 метра я прати под гредата.

В 37-ата минута Наполи отново изравни. Лавеци беше повален в наказателното поле от Каха Каладзе и реферът Роберто Розети отсъди дузпа. Маурицио Домици стреля точно от бялата точка за 2:2.

Втората част започна отлично за домакините. Още в 30-ата секунда след подновяването на играта Роналдо се разписа с глава от 6 метра след центриране от ляво на Зеедорф.

Отборът на Наполи изглеждаше разколебан и в 68-ата минута Кака предреши всичко с четвърти гол с прекрасен удар по тревата от 22 метра.

Шест минути по-късно Пато вкара първия си гол с фланелката на Милан. Той овладя дълъг извеждащ пас и хладнокръвно пусна топката покрай Йецо за крайното 5:2.

В последните секунди Валтер Гаргано от гостите получи втори жълт и червен картон след ненужно нарушение срещу Пато в центъра на терена.

Това е първи успех на Милан у дома от 27 април 2007 година.