Григор Димитров е основната причина за слабата форма на Мария Шарапова. До това прозрение достигна изданието "Советский спорт" след обстоен анализ на резултатите през сезона за най- добрата руска тенисистка.

Първото обвинение към Шарапова е, че не участва за отбора на Русия за Фед Къп, а е предпочела турнира в Акапулко, където участва нейния приятел Григор Димитров. Припомния се, че нейната най- голяма конкурентка в женския тенис  Серина Уилямс например, ще се включи в американския отбор, съобщава БТВ.

Руското издание определя Шарапова повече като американка, отколкото като рускиня, тъй като тенисистката дори ругае на корта на английски език. Тя живее във Флорида и рядко се връща в родината си.

"Советский спорт" припомня как Мария е пътувала до Флорида за 14-ти февруари, за да бъде с любимия си Григор, а след това е прелетяла още няколко хиляди кирометра до Акапулко за турнир, който не носи много точки за световната ранглиста. От 4 години Шарапова не е участвал на турнир с награден фонд от 250 хиляди долара.

И пак причината е Григор. На всичкото отгоре стомашен вирус дори попречи на Шарапова да вземе титлата, след като отказа участие във финала.

"Този вирус заплашва любимата на Маша пролетна част от сезона. Мария рядко играе на малки турнири и това е добър филтър за големите тенисистки. Миналата година по това време тя почива, а след това спечели в Щутгарт, Мадрид и Париж 3,5 млн. долара от наградни фондове. Тази година обаче графикът й се наруши. Не издържа и организмът й", пише "Советский спорт".

Изданието заключава, че самия Григор вече сам бил провалил сезона си, тъй като още не е достигал дори 1/4-финал в Акапулко тази година, а преди това е отпаднал рано в Ротердам.

„Маша отиде в Акапулко да го подкрепи, но и това не помогна", отбелязва още изданието по адрес на Григор Димитров.