Както стана ясно още вчера, 600 билета се оказаха "освободени" за финала за Купата на България между Черно море и Левски.

Лошата новина обаче е за феновете на Левски, които продължават да напират за още пропуски. Както вече стана ясно, привържениците на 26-кратните шампиони изкупиха за отрицателно време 11 хиляди билета. Предварителната продажба за фенове на столичани започна миналата седмица, като 7500 пропуска свършиха за няколко часа.

Дори се стигна до там, че ултрасите скочиха на финансовия директор Константин Баждеков за това, че е поръчал твърде малко билети от ПФЛ. В началото на тази седмица от лигата дадоха още пропуски, които също бяха изкупени за минути. Все пак голяма част и при двете партиди бяха дадени директно на НКП на Левски, които ги разпределиха по фенклубовете. Не такава обаче е ситуацията при другия финалист Черно море. От Варна разкриха пред "7 дни спорт", че публиката на "зелено-белите" не е успяла да закупи предоставените им 3000 билета.

Малко над 600 от тях са върнати на Професионалната футболна лига. Веднага след като са разбрали това, от Левски са поискали останалите билети да бъдат предоставени на тях. Идеята на "сините" е била да се измести буферната зона на "Лазур", която се намира в сектор "Б" над тунела. Върнатите билети пък са за блок 10, които се намира точно до буферната зона. "Сините" са поискали не всички останали билети, а една част от тях, които да дават място в буфера, а самата празна зона да бъде изместена към блок 10.

От МВР Бургас твърдо са отказали да приближат феновете на двата отбора. Униформените се притесняват при лош развой във финала за столичани агитката на Левски да тръгне да нахлува към съперника през буфера. Колкото и полиция да има на стадиона, трудно могат да бъдат удържани 11 хиляди ултраси. Точно тези доводи са извадили от полицията пред Левски. Това означава, че 1500 места на стадион "Лазур" ще останат празни, макар интересът за двубоя да е огромен.

Все пак билети за блок 10 ще се продават утре преди финала. От Професионалната футболна лига обясниха, че пропуски ще се продават само за фенове на Черно море.