Мениджърът на Димитър Бербатов - Емил Данчев, говори за контузията на Митко, трансфера му в ПАОК и ролята му там, както и за академията на най-добрия ни футболист.

"Контузията на Димитър Бербатов не е тежка. Надявам се, че ще е готов за мача с Краснодар от Лига Европа. Той си има цели в ПАОК, дано го постигне. Те не са обвързани с клаузи в договора. Митко си ги гони, лични са.

Имаше четири варианта за трансфер на Бербатов, той избра ПАОК, защото е близо до България, а и собственикът на клуба Савидис бе изключително търпелив и настоятелен. С Астън Вила не се получи, имаше разминавания. Митко очакваше друго по договора. Това са нормални неща. Бербатов не сбърка с решението си. В Англия всички го уважават. Така е и в ПАОК. Той е не само играч, той помага и на треньорското ръководство. Има глобална мисия.

Рано е да кажем какво ще прави, след като приключи със своята кариера на футболист. Животът му е многопосочен.

Футболната му академия ще може да стартира през следващата година. Нещата доста напреднаха. Това е сериозен и амбициозен проект. Целите са да подберем деца между 12 и 15 години и да формираме 3 отбора. Ще изградим и учебен център на територията на академията", каза Данчев пред bTV.