Италианският мениджър на шампиона Манчестър Сити Роберто Манчини, изрази своето дълбоко разочарование от изпуснатата победа срещу лондонския Арсенал, в дерби-срещата от поредния кръг в английската Висша лига.

Според специалиста от Апенините, изненадващо неговите възпитаници са изгубили концентрация  в решаващите моменти от срещата, което се е оказало и фатално за крайния изход от битката.

Като оправдание за нестабилните игри на „гражданите", Манчини посочи и  множеството контузени играчи, което пречи на отбора да покаже максимума от своя потенциал.

„Не знам дали изравнителният гол дойде заради загуба на концентрация, но в последните минути не биваше да допускаме подобно нещо. Трябваше да останем концентриране до края на мача. Контролирахме събитията на терена и оставаха само 10-15 минути. Не знам защо спряхме да играем",чуди се италианецът.

„Трябваше по-рано да решим всичко, но изпуснахме шансовете си да вкараме. Битката за титлата ще е много трудна. Имаме проблеми с контузени играчи и това също ни пречи. Вероятно трябваше да имаме повече точки до този момент", заяви Манчини.