Предлагаме ви част от интервю на волейболния шеф инж. Данчо Лазаров, дадено на в-к „Преса" преди 24 часа.

Още преди да стане ясно, че Радостин Стойчев ще бъде помолен отново да поеме националния отбор, Лазаров напада остро специалиста и настоява, че решението за неговото уволнение е окончателно.

Босът на родния волейбол не спира до тук и уточнява, че подкрепата към Стойчев идва от "група негодници", а по-голямата част от волейболната общественост подкрепя решението за неговото уволнение.

Лазаров стига още по-далеч, като обвинява Стойчев в "нарочно саботиране" на двубоя срещу Германия.
Късно снощи, часове преди федерацията да обяви, че връща Радостин Стойчев на поста, инженерът посочва като основна грешка на федерация факта, че Стойчев е уволен чак сега.

Лазаров: Изпълнихме желанието на премиера
"Надявам се Стойчев да си довърши работата"
Още...

"Искам да заявя - освобождаването на Радостин Стойчев е окончателно и не подлежи на преразглеждане. На подобен натиск няма да се поддадем!", обещава Лазаров, като отговор на въпрос относно евентуалното отказване на Матей Казийски и Андрей Жеков.

"Няма никаква любов към Стойчев! Имам над 100 позвънявания, дори от случайни хора. Те даже съзират умисъл в действията на Стойчев при загубата от Германия. Защото това беше липса на професионализъм. Направи такива груби грешки в един решаващ мач. И то за да не играе България на финал срещу Италия", вярва инженерът.

"Стойчев имаше възможност да излезе като мъж и да каже - грешката е моя. До последно твърдеше, че виновни са състезателите, че не са изпълнили неговите указания. Федерацията сбърка единствено, че не го смени по-рано", обясни Лазаров.

"Защо не вкараха Жеков да вдигне една топка поне? Той е искал да играе. Защо не го пуснаха поне да загрее. Тошко Алексиев, Цветан Соколов също останаха отвън", позволи си да коментира Лазаров конкретни спортно-технически решения, очевидно пропускайти факта, че лекарите са забранили на Жеков да играе срещу Германия.

"Пусна Пенчев, който не е изиграл нито един мач през годината. Той се справи, но дотук са му възможностите. Добре, че Гроцер не му счупи ръцете на блокадата. Е как хората да обичат Стойчев, като грешките бяха изключително негови?", пита той.

"Критикуват ни група негодници!", завършва Лазаров относно множеството нападки, които получи БФВ в последните дни.