Лестър продължава да изненадва във Висшата лига. „Лисиците” измъкнаха точка от Ман Юнайтед, завършвайки 1:1 на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Така Лестър зае 2-ата позиция и е с равни точки с лидера Манчестър Сити. Ман Юнайтед пък е трети с 28 точки.

Звездата на домакините Джейми Варди пък влезе в историята на Висшата лига след като се разписа в 24-ата минута. Така той мина рекорд в първенството след като се е разписал в 11 поредна среща. Предишното постижение бе на Рууд ван Нистелрой от 2003 г. Рекордьор за Англия до момента е Джими Дън от сезон 1931-1932, когато вкарва в 12 поредни двубоя.

Срещата започна доста офанзивно. В 23-ата минута резултатът бе открит. Каспер Шмайхел пусна към Кристиян Фукс, пред когото се откри цялата половина на Юнайтед. Той тръгна смело напред и изведе на стрелкова позиция Джейми Варди отдясно в наказателното поле. Голмайсторът на "лисиците" показа головия си нюх и с прецизно изпълнение преодоля Давид де Хеа - 1:0. "Червените дяволи" вдигнаха оборотите в последните минути на полувремето, но Антони Марсиал и Ашли Йънг се разминаха с попадения

В последната минута на полувремето Дейли Блинд центрира от корнер и Бастиан Швайнщайгер с глава се разписа, за да възстанови статуквото в добавеното време на първата част – 1:1. В 66-та дойде и най-чистото положение след почивката. Тогава Рияд Марез направи страхотен пробив и пусна към Леонардо Уйоа в наказателното поле. Аржентинецът беше сам срещу Де Хеа, но стреля в него и пропиля шанса.

Малко след това отново Уйоа не беше точен и с това се изчерпаха положенията за Лестър в този мач. Така Лестър вече има 29 в актива си, с колкото е и лидерът в таблицата Манчестър Сити. Юнайтед пък разполага с една по-малко от двата тима и заема третото място.