Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев заяви пред Topsport.bg, че не смята за уместни непрекъснатите критики на един от силните хора в Левски - Георги Иванов.

Бившият треньор, а вече спортен директор на „сините" на няколко пъти атакува Централата, като открито заяви, че според него ръководителите на футбола в страната имат лично отношение към отбора от Подуяне.

Основна причина за критиките на Гонзо бяха няколкото последователни тежки санкции, които клубът отнесе в края на 2014-а.

Ето и мнението на Фурнаджиев по темата, което той сподели пред медията ни:

"Тази тема наистина е изключително дразнеща, като предполагам, че вече отегчихме с нея цяла България още в края на миналата година.

Ние сме тези, които решават какви да бъдат наказанията, но преди всичко трябва да се помисли дали наистина даденият отбор не носи вина по конкретния казус. В никакъв случай нямаме лично отношение към нито един тим в страната. Дори самото повдигане на подобен въпрос е обидно за нас, като инстанция и институция.

Какво да кажа за Георги Иванов? Той непрекъснато има някакви претенции. В последния период, в който беше треньор на Левски наистина на моменти прекаляваше в претенциите си към нас. Не мисля, че е имал основание за това. Може би той беше свикнал да е на ръководен пост в софийския клуб и оттам идват и критиките му. Сега може пак да има такива, като вече не е треньор. Честно казано не ми се впуска в подробности и не ми се коментира преминаването на Гонзо през различни постове в клуба. Сега сигурно вече си е намерил мястото.

Нека Иванов си погледне отбора и позицията, на която те се намират в класирането и след това да коментира останалите. Левски от доста време не е там, където феновете очакват да бъде. Смятате ли, че всичко това се харесва на запалянковците? Мисля си, че е крайно време да сложи край на напрежението, което се опитва да създава в БФС и българския футбол".