Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предизвика отбора си да се справи без лидера си Алексис Санчес в мачовете, в които чилиецът ще липсва.

Той получи контузия в бедрото срещу Норич и макар да няма официална информация се счита, че няма да играе поне до Коледа. Санти Касорла обаче ще липсва по-дълго.

„Винаги е разочароващо да загубиш играчи във важен момент от сезона. От друга страна това е страхотно предизвикателство за нас да покажем, че можем да се борим и да се справим с липсата на основни футболисти" заяви той пред официалния сайт на клуба.

„Готвим се за трудни периоди като този и съм убеден, че играчите са готови. Можех да дам почивка на Алексис, но преди двубоя той ми каза, че се чувства добре и няма проблеми да играе" защити се Венгер по обвиненията, че е трябвало да остави Санчес извън двубоя.

За участието на Лоран Кошчелни и Тио Уолкот срещу Съндърланд, ще бъде взето решение в събота, докато Киърън Гибс е на линия. Арсенал спечели само един двубой през ноември и той бе срещу Динамо Загреб в Шампионската лига.