Бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев бе освободен от треньорски пост в школата на клуба след 8 години вярна служба. Никой не е обяснил на Марата причината за неговото уволнение.

Христо бе наставник на набор 1997 година, който вдигна титлата през миналия сезон. Сега изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков го натири, слагайки на негово място Методи Деянов.

Марашлиев коментира раздялата си с "армейците" с горчивина в устата...

"От 8 години съм треньор в школата на ЦСКА. Повече от 2 години работих с набор 1997. Преминахме през доста трудности, особено финансови. Това породи конфликт с директора на школата Спас Джевизов, който от професионален прерасна в личностен. Двамата сме хора с труден характер, остри във взаимоотношенията си.

Парадоксът е, че Пламен Марков и Спас Джевизов влязоха в треньорската стая и казаха: "Ти вече не си треньор". След това излязоха без никакви обяснения. Не знам защо съм освободен. Нямам представа. Това е болката и неправдата.

От 2 години и половина изграждах този отбор, изграждах колектив, организация и дисциплина. Вложих доста усилия и нерви. За 3 години спечелихме две първенства. Нещата започнаха да се получават, но дойде миналата сряда. Съжалявам, защото 2,5 години се боря с всички предпоставки и несгоди и сега, когато трябва да обера плодовете, няма да мога да го направя", каза Ицо Марашлиев пред БТА.