Президентът на Славия -Венцеслав Стефанов прие оставката на Милен Радуканов, научи Sportonline.bg. До края на деня се очаква „белите" да обявят новия наставник. Ето какво каза Венци Стефанов в интервю пред колегите ни:

- Г-н Стефанов, ще остане ли Милен Радуканов в крайна сметка в Славия?

- Съжалявам много, но му приех оставката. Милен е добър треньор, но не мога да си позволя отборът ни да преживее  угрозата от отпадане от миналата година. А така както сме тръгнали последните кръгове може да се закотвим на дъното. И после да се чудим как да се вдигаме. Затова искам от по-рано да успокоя нещата в Славия.

- Да не би публиката на Славия която скандираше „оставка" да ви е повлияла?

- Това е последното нещо което може да ме накара да освободя даден треньор.

- Защо все така се получава на „Овча Купел". Тук бе и Вили Вуцов който винаги показва воля. Беше и Асен Букарев който е изключително внимателен  човек и винаги търси новости във футбола. Какво се получава в Славия,че нещата не вървят?

- Ако знаех щях да намеря веднъж завинаги цяр. Нищо не липсва на футболистите. Получават си парите навреме. Имат идеални възможности за тренировки. За игра. Не знам какво става.

- В ЦСКА Стойчо Младенов винаги си има по един-двама опитни футболисти които да помагат на по-младите и на чужденците. Доскоро така беше с Тошко Янчев,сега това е Вальо Илиев. Дали не бе грешка,че Милен Радуканов освободи Живко Желев?

- Ама ние и сега си имаме двама много опитни играчи като вратарят Гошо Петков и  Станислав Генчев. Двамата са достатъчно опитни и знаят какво е футболен колектив. Така,че в Славия  има рутинирани играчи които да вдигат духа на отбора когато трябва.

- Да не би на Славия да трябва български треньор с качества близки до тези на Моуриньо?

- То с него е лесно. Той дава списък от играчи, и в тези отбори в които е му купуват футболистите които иска. Проблемът е,че май в нашата действителност и треньор като Моуриньо ще изпитва затруднения.

- Сега кой ще замести Радуканов?

- Ще обявя  по-късно след обяд. Но пак ви казвам моето желание е отборът да върви както в първите три кръга. Искам да приключим с това постоянно въртене около последните места. Не прилича на Славия.