Феновете в Испания много бързо успяха да заобиколят драконовските мерки, с които футболните власти в страната се опитват да създадат по-възпитана атмосфера на трибуните. След като беше обявена „нулева толерантност" към директните обиди, зрителите проявиха завидна находчивост в опитите да уязвят играчите на съперника.
Най-добри се оказаха феновете на „Хетафе".

Вместо обичайните „Меси малоумник" и „Шибана "Барса", шибана Каталуня", те атакуваха аржентинската звезда на „Барселона" с въпрос къде си държи хормоните. Скандирането намеква за началото на кариерата на Лео, когато се налагало да приема хормон на растежа заради заболяване. Друга от звездите на „Барса" Луис Суарес пък беше усилено призоваван да ухапе някого, но уругваецът не се поддаде на провокациите. Поведението на феновете обаче разконцентрира каталунците, които не стигнаха до повече от 0:0 в мадридското предградие.

- Ние нямаме никакви проблеми с феновете. Те не обиждат никого. Дори понякога обиждат нас, когато играем зле - заяви треньорът на "Хетафе" Козмин Контра. Колегата му от „Барселона" Луис Енрике пък заяви, че новият закон против футболното хулиганство е твърде строг и може да доведе до отлив на публика.