Журналистите от екипа на Topsport.bg се разкриват пред читателите си. В рамките на седмица, специален материал ще бъде публикуван на видно място в любимия ви спортен сайт. Под текста ще можете да задавате въпроси, като ще се отговори само на смислените.

Пред вас вече застанаха главният редактор на Topsport.bg - Ангел Домусчиев и редакторите Ивайло Димитров, Георги Петков и Емил Коцев. След това на въпросите ви ще отговаря статистикът на сайта- Тодор Кръстев и редактора Марина Генова.

Приемаме вашите съвети, препоръки, критики. Целта е една - заедно да вървим напред, да бъдем все по-полезни на вас. На верните ни читатели, заради които ни има.

Цяла седмица задавахте вашите въпроси към Тодор Кръстев.

ВИЗИТКА на Тодор Кръстев:

Роден на 10-ти август 1966 г. в София.
През юни 1991 г. завършва Електроника в Технически Университет, София. Има сериозни интереси в областта на математиката (програмиране, обработка на база данни), история, география.

Занимава се със спортна статистика от дете. От март 2011 г. поддържа статистиката на Topsport.bg.

Владеe португалски и английски езици свободно. Ползва испански и руски.
Статистическите данни ги обработва със собствен софтуер.

Обича да гледа футбол, волейбол баскетбол, хандбал, водна топка, лека атлетика, плуване и други, които не са толкова полулярни в България.

Женен от 1990 г. и има две деца - момче и момиче.

ВЪПРОСИТЕ КЪМ ТОДОР КРЪСТЕВ И НЕГОВИТЕ ОТГОВОРИ:

Потребител: Gon_Zoo | 28.09.2015 14:45
Въпрос: Питаме, ама никой не отговаря: Защо Топспорт разпространява НЕВЯРНА информация, като представя "А" група с 12 отбора, между които два аматъорски, а именно: - http://topsport.ibox.bg/ - БГ ФУТБОЛ - "А" ГРУПА - Лудогорец ЦСКА Левски Литекс Ботев (Пд) Черно море Берое Локо (Сф) Славия Локо (Пд) Монтана Пирин?
Отговор: Въпросът ми даде идеята да се преименува рубриката А Група. Разбирам провокацията. ЦСКА не в в А група, но това не пречи новините за този отбор да се четат много.

Потребител: Чеви Челиос | 28.09.2015 16:34
Въпрос: НЯМАМ ВЪПРОСИ.
Отговор:
Благодаря за въпроса.

Потребител: Naukata_pita_Svinete_koga_Trideset_i_dve | 29.09.2015 03:24
Въпрос: NO QUESTIONS. I ONLY GIVE ORDERS TO TOPSPORT.
Отговор: Чакам ордерите, които ще бъдат спуснати.

Потребител: Разград - КОШМАРА НА МОДЕРАТОРА | 29.09.2015 08:54
Въпроси: Г-н Кръстев,
1. Преди време модератора на сайта ви, опитвайки се да се прави на интелигентен във форума, изръси чутовната глупост че много малко хора се интересували от колоездене! От друга страна според големия журналист от българската версия на Евроспорт - Евгени Ставрев, колоезденето е един от най-гледаните спортове в световен мащаб, като Тур дьо Франс е на второ място по зрителски интерес ...
2. Днес футбола и спорта като цяло са много подвластни на залозите Удивителна Вие като статистик занимавате ли се със залози, и според вас до каква степен може да се разчита на статистиката при даването на правилна прогноза
Отговори: 1. Колоезденето е достатъчно популярен спорт в световен мащаб. Може би в България е малко в миманса и поради занемареното медийно отрязяване. Топспорт е единственият български сайт, който публикува подробна статистика от трите най-популярни колоездачни състезания- Джиро, Тур дьо Франс и Ла Вуелта.
2. Отдавна съм се отказал да се занимавам със залози. От залозите печелят тези, които ги организират, тези, които се занимават с нагласени резултати, и рядко някой случаен играч. Изкористяването на спортните резултати не дава възможност за добра статистическа прогноза.

Потребител: MayDay | 29.09.2015 10:44
Въпроси: 1. С образованието и способностите, които сте изброил, защо не помолите собственика на топспорт (министър Красен Кралев) да ви вземе на работа в министерството. Поне може да има някаква полза от знанията ви.
2. Как се чувствате като единствения член на екипа, който реално може и знае нещо смислено? Чувствате ли се оценен в компанията на копи/пейстъри ...
3. Умеете ли да отговаряте конкретно и точно на зададен въпрос? Ако да - нормално ли е министъра на спорта да притежава интернет портали за милиони левове и не е ли това енциклопедичен пример за конфликт на интереси?
4. Водите ли статистика за новопривлечени потребители и напуснали такива? Какво показват числата от както цензурата ....
Отговори: 1. Никога не съм търсил държавна работа.
2. Топспорт е отбор и всеки си върши качествено работата." Копи пейстът" в битката за импресии е превзел българското интернет пространство. Личното ми мнение е, че е по добре да се залага на авторски новини. Трябва да се отчете, че с ограничения екип, с който разполага Топспорт, е невъзможно да бъдат създавани всеки ден няколко стотин материала (парчета).
3. В момента Красен Кралев не участва в управлението на Уеб Медия Груп.
4. Модерирането е общо за цялата група Уеб Медия Груп. Никой от Топспорт не се занимава с модериране.

Потребител: rincewind | 29.09.2015 15:41
Въпрос: Ни щъ да гу питъм. Кът ви гледъм как отгуваряти. ТЪПСПИРТИСТИ, да го духате подводно .... Отговор: Такива въпроси "обогатяват" форума.

Потребител: Naukata_pita_Svinete_koga_Trideset_i_dve | 29.09.2015 16:31
Въпрос: Кръстев! Тодоре! Здрасти,хелоу! добре, дошъл! Мислиш ли,е опитт за цензура върху потребителите имаше някакъв ефект? Мож би върху някои да е имало,но те са обикновни юзъри(лузъри). Въху Боговете ,като мен цезурата дикиш не фаща. Науката няма обяснение,ти имаш ли? Отговор: Науката няма обяснение за много неща. Но затова е Наука, за да търси обяснението на нещата.

Потребител: alien_ | 29.09.2015 16:59
Въпрос: Г-н Кръстев, като човек с най-големи познания за най-важните неща в сайта, защо според вас колегите Ви (всичките до един висшисти) пишат неграмотно и правят технически грешки в буквално всяка втора статия? На какво се дължи това? Как може да направите техническа грешка с copy-paste? Благодаря!
Отговор: Грешките идват от бързането. В случаите на копиране се копират и грешките.

Потребител: -1914- | 29.09.2015 17:47
Въпрос: Г-н Кръстев, не мислите ли, че е редно да вземете мерки относно модерирането на форума? Както виждате почти всички ползващи форума се оплакват .....
Отговор: Модерирането е извън компетенцията на екипа на Топспорт.

Потребител: Свинеморец | 29.09.2015 17:56
Въпроси: 1. Как след загубата от Локо Пд с 1:2 , Славия изпревари Левски в класирането?
2. Респект към възраста ви, но вие ли сте най-възрастния в офиса?
3. За всички е ясно, че в офиса ви цари комунизъм. Ако отгоре ви в лицето на Ачката ДомусчиеФ ви спуснат декрет да водите статистика в ущърб на Левски, само и само да се дразнят сините фенове, ще клекнете ли?
4. На кой бг отбор сте фен?
5. Кво правят цска и Локо Сф в секция А група?
Отговори: 1. Сегашната администрация класира  отоборите само по точки. При равни точки ги подрежда на произволен принцип. След това е необходимо класирането да се коригира. С новата администрция този проблем ще бъде решен.
2. Да.
3. Никой не ми спуска и няма как да ми казва как да водя статистиката.
4. На никого. Нека Монтана стане шампион този сезон.
5. Рубриката беше преименувана, за да бъде в унисон с реалностите. Може и друго име да предложите.

Потребител: Gon_Zoo | 29.09.2015 22:26
Въпрос: Погледнах снимката и се пренесох в далечните 1990-91 години, когато едно нисичко момче сядаше често зад, мен винаги с едно и също момиче до себе си, в Техническия университет и слушахме предвидените лекции по специалността ''Микроелектроника и технология на МЕ производство ''. Той се казваше Тошко и мечтаеше и имаше намерение да посети Дания. Бяхме в различни групи, не сме били близки, и се чудя как си спомних такива факти от преди почти 25 години. Колега, ако съм те познал, а дори и да бъркам, желая ти здраве и бъди щастлив!
Отговор:
Благодаря. Да, аз съм. И ти бъди жив и здрав.

Потребител: Der_Gott_von_Montana_Stadt | 30.09.2015 08:33
Въпрос: Gon_Zoo...ne siadashe s momiche,a s momche. Ne bilo 1990-1991,a 1971-72. Ne me4tal za Dania ,a za Rusia(SSSR togaz). Drugoto ti info e verno!
Отговор: През 1971-72 може да е било СССР, защото така ни учеха в детската градина. Но и тогава седях до момичета. Филмът може да е бил съвместна продукция на СССР и Швеция.

Потребител: веселяк | 30.09.2015 09:16
Въпрос: За мен е важна спортно- техническата част от състезанията. В свободното си време обичам да играя футбол. ======== Уважение към по-възрастните, на това са ме учили....По-дрът си от мен с една година и ти личи... Палав Смее се ...но поне си по-лек, явно не са ти се разтропали кокалите като мойте и играеш още...,аз само тичам в права линия...... Смее се Палав Пази си ставите , взимай глюкозамин и витамин Ц с колаген Удивителна На мен ми помага... Намига Смее се За въпросите, знаеш, че всичко знам и нема те вкарвам във философски размисли..
Отговор:
За ставите е ясно. Не вземам нищо, защото всичко е реклама. Футболът е важен за мен.

Потребител: Serge_Levski | 30.09.2015 09:43
Въпрос: Здравейте господин Кръстев, Имам една молба и един въпрос. Първо въпроса: Имахте една много хубава рубрика "60 битки, 60 купи". Защо прекратихте репортажите? Молбата ми към вас е да лайнете моята страница във фейсбук "Българи за летище Васил Левски", която цели преименуването на "Враждебна" в летище "Васил Левски". Ако споделяте идеята, моля направете го и разпространете, за да имаме добър имидж като нация.
Отговор: Рубриката продължава. Според мен, тя е нещо много стойностно в противовес на" копи пейста". Не е лоша идеята за преименуване на летището. Може би политиците ще се сетят да го направят. Дали Васил Левски заслужава това летище да носи неговото име?

Потребител: ОЧЗ ! | 30.09.2015 11:42
Въпрос: Г-н Кръстев, като ви гледам носа се питам - бокс ли сте тренирали, или като млад кръвта ви е вряла като на краставо яре? Кое от двете? *Да са ви живи и здрави децата!
Отговор: Никога не съм си падал по бойните спортове. Носът ми е наследствен.

Потребител: mnogo NIK off | 30.09.2015 12:33
Въпрос:
Тодоре, като си падаш статистик що не направиш нагледно на говедата едно материалче на тема - " 100 години вечно втори" ?
Отговор:
Наименованията "говеда и свине" не са приятни.

Потребител: Златин Теп | 30.09.2015 14:39
Въпроси: Господин Кръстев, имам 2 въпроса.
1. В полза на кой отбор са свирени най-много дузпи в България?
2. Вярвате ли, че Иво Тонев, адвокат Александър Ангелов и някакъв пловдивски анонимник са реални собственици на милиционерския отбор от кв. Подуяне?
Отговори: 1. Най-много дузпи се свирят за отборите, които играят нападателен футбол. Със сигурност във времето Левски и ЦСКА са получили най-много дузпи.
2. Най-важен е начинът на управление и след това собствеността. Спортните резултати на Левски в последно време са лоши, което означава, че и управлението е лошо. Същото се отнася и за ЦСКА.

Потребител: Свинеморец | 30.09.2015 14:58
Въпрос: Г-н Кръстев, последен въпрос: Статистически кой отбор е печелил по-често калъфката на България. Левски или Цска. Само за ваше удобство ви казвам: 1. Левски: за 100г.- 31 калъфки. 2. Цска : за 67г. - 24 калъфки.
Отговор:
Вторите места вече станаха химера за българските грандове.

Потребител: mnogo NIK off | 30.09.2015 15:14
Въпрос: Син на молец, когато броите титли не споменавате за колко години са спечелени, защо трябва за калъфките тази статистика да важи ? Остави човека да си свърши работата ако разбира се се навие да я върши .
Отговор:
ЦСКА и Левски са с толкова много титли и калъфки, защото дълги години бяха военен и милиционерски отбори. През 1974г се включиха директно на полуфиналите за купата на Съветската армия. Сега са поставени в различна среда и трябва да осъзнаят, че монополът им за първите две места вече не съществува. Все пак,  остана голямата фенска маса, на която могат да се осланят.

Потребител: Старец | 01.10.2015 13:36
Въпроса ми е следния: Ще направите ли, не питам има ли как понеже има, една статистика за съдиите в БГ. Кой какви мачове е свирил(добре е да има и резултатите им), колко жълти и червени картона е вдигнал, колко дузпи е свирил (съответно каротни и дузпи за кои отбори), бил ли е наказван от съдийската комисия и за кой мач... Въпрос: Достатъчно е да отговорите с ДА или НЕ и да се сложи ориентировъчен пусков срок на статистиката пуша
Отговор:
Идеята е добра. Разбира се, че може да бъде реализирана.

Потребител: marnikolov | 02.10.2015 11:29
Въпроси: Здравейте! Имам следните въпроси към вас: 1. Как си обяснявате 106-то място на България в класацията за свобода на медии в света?
2. Кога и къде в кариерата ви оказван най-голям натиск?
3. Според вас има ли воля в хората, работещи в българските медии за промяна на статуквото, посочено в първия въпрос? Има ли страх във вас и колегите ви? По какъв начин могат да настъпят промени ?
Отговори:
1. Сигурно класацията е вярна.
2. На мен най-голям натиск ми оказва жена ми.
3. Промените настъпват с развитието на технологиите. Когато човек не харесва дадена медия престава да я чете и си намира друга. Вече може да гледаме телевизии от цял свят, а не само БНТ. Не случайно вестниците практически престанаха да съществуват. Развитието на технологиите и образованието са врагове на цензурата.

Потребител: Левски София 1914 | 02.10.2015 13:55
Въпроси: Здравейте, г-н Кръстев, имам няколко въпроса!
1. Какви са шансовете на Левски да завърши в топ 3 според вас и имат ли потенциал да спечелят купата на България?
2. Кои отбори според вас ще са шампиони на Висшата Лига, ЛА Лига, Бундеслигата, Сериа А, Лига 1, Лига Европа и Шампионската Лига?
3. Кой отбор ще спечели предстоящото Европейско първенство и какви са шансовете на Белгия и Англия?
4. Последен въпрос: Кога се очаква да пусните новия дизайн на сайта и ще има ли нови емотикони?
Отговори: 1. Левски ще завърши в топ 3. Шансовете за купата зависят от жребия. За българския футбол ще е добре Левски и ЦСКА да се срещнат.
2. Англия - отбор от Манчестър, Испания - отбор извън Реал М и Барселона, Германия - Байерн, Италия - Интер, Франция - Париж СЖ, Лига Европа - Севиля, Шампионската лига - всеки извън Барселона, Реал Мадрид и Байерн. Никой да не залага базирайки се на тази прогноза.
3. Дано Германия не спечели Евро 2016. Може би Франция  като домакин е с най-големи шансове. Белгия ще стигне до полуфинал, а Англия ще отпадне на четвъртфинал драматично с дузпи. 4. Новият дизайн се очаква да бъде пуснат около нова година.

Потребител: Montanizam_do_otkat | 03.10.2015 08:15
Въпрос: Todore,az sam! Kak si? Kaji sega dokoga BFS i pravitelstvoto shte pomagat na CSKA vse edno sme predi1989?
Отговор: Държавата не може да осъществява същия контрол като преди. За добро или лошо.

Потребител: Serge_Levski | 03.10.2015 11:26
Въпрос: Здравейте господин Кръстев, Оттеглям си въпроса относно 60 битки, 60 купи защото видях новите репортажи. За инициативата за летището си оставам. Все пак, мислите ли дали ще имаме отново силен национален отбор и защо?
Отговор: Със сегашното ниво на футбол в България, организационно и спортно-техническо, е абсолютно невъзможно да имаме силен национален отбор. Ако направят европейско първенство с 50 отбора, може би ще се класираме.

Благодаря ви за въпросите!