Големият български футболист Христо Стоичков даде ексклузивно интервю за предаването „120 минути" по БТВ. Камата коментира приятелството си с Диего Марадона, както и това с Йордан Лечков. Славният номер 8 засегна темата ЦСКА, която ще бъде довършена във втората част на предаването. То ще бъде излъчено след седмица.

Ето какво сподели Христо Стоичков:

Знам от къде съм тръгнал. Знам през какво съм минал. Имал съм много тежки моменти в първите ми години като футболист в Марица, ЦСКА и Барселона. В тези моменти характерът е много важен.

Трябва да имаш здраво семейство и приятели. Много от тези, които ми се пишеха приятели стигнаха до магистралата и паднаха в дупката.

Аз никога не съм се изтъквал. Никога не съм пренебрегвал хората до мен. Трофеите ми съм ги спечелил благодарение на съотборниците. По-добре да ме сочат с една ръка на терена.

При дебюта ми за националния от притеснение обърках гащетата, с които трябваше да излеза. Не трябва да мачкаме по-младите футболисти. Вече по-старите нямат уважение към младото поколение.

Много пъти сме си помагали с Марадона. Когато говориш истината, другия може да го заболи. Много от хората, които бяха около Диего, аз не ги искам на масата ми. Радвам се, че Диего отписа някои от тези използвачи.

Човек се познава по очите. Очите говорят много за един човек. Когато седне някой срещу мен и веднага мога да разбера какъв е.

Никой от нас не се съмняваше, че ще победим Германия в САЩ. Какво съм си казал с Балъков тогава си остава между нас. Да имаш двама плеймейкъри като Балъков и Лечков е нещо велико. Не трябва да забравяме Златко Янков. Той свърши най-много работа.

Балъков яде редовно бой от мен на голф и ще му дам реванш, когато аз преценя.

Винаги съм имал шпиони. Така беше и в отбора на Мексико. Знаехме всичко за тях.

През 1986 година не искаха да има ЦСКА и Левски. Бях наказан и пратен в казармата в Стара Загора. Там бях с Лечков. Тогава беше с буйна коса, красавец. Няма сила, която да развали приятелството ми с Лечков. Ние не сме си го купували.

Лесно е да си дъщеря на Христо Стоичков. Дъщерите ми почти не познават България. Те са живяли в друга среда, не познават завист и злоба. На днешната младеж им дай татуировки, гелове и обици. Колкото по-малки са децата, толкова по-малко проблеми имаш. Приятелите на дъщерите ми трябва да имат уважение към мен. Не е лесно да отворя вратата на някой, но ако нагази лука...

Веднъж затворя ли вратата я затварям завинаги. Марияна има голяма заслуга за възпитанието на дъщерите ми, аз пътувах много като футболист и нямах време за тях.

Марияна е човекът, който се е грижил най-много за мен и децата ми. Тя ми помагаше да бъда концентриран. Христо Стоичков е постигнал толкова много благодарение на Марияна.

Защо не изкарат виновните за състоянието на ЦСКА, кой е трупал дълговете?