Манчестър Юнайтед се класира за петия кръг на ФА Къп след победа с 3:1 срещу Тотнъм. "Червените дяволи" губеха с 0:1 малко преди края на първото полувреме, но съумяха да обърнат съперниците си от Лондон. Димитър Бербатов игра цял мач за "шпорите" на митичния "Олд Трафорд", но не успя да се разпише, след като бе плътно пазен от защитата на домакините.

Мениджърът на лондончани Хуанде Рамос пък записа първа загуба в турнирен мач от 4 януари 2006 година насам. Тогава предишният тим на треньора - Севиля, падна за Кралската купа с 2:3 от Кадис.

Под погледа на английския селекционер Фабио Капело момчетата на Сър Алекс Фъргюсън можеха да открият резултата още в 4-ата минута, но от непосредствена близост Уейн Рууни би във външната част на мрежата зад Радек Черни.

В 24-ата минута обаче Роби Кийн изнанедващо даде преднина на гостите на митичния "Олд Трафорд". Ирландският национал засече от непосредствена близост остро центриране отдясно на Аарън Ленън и направи 0:1.

Домакините реагираха като ужилени и натикаха лондончани в тяхната половина. Тевес, Роналдо, Рууни и Гигс опитаха мерника си, но не успяха да преодолеят Черни.

Все пак логичното обаче се случи и в 38-ата минута Карлос Тевес изравни, след като използва грешка в защитата на Тотнъм. Райън Гигс овладя високо центриране в наказателното поле, гардира топката и от 4-5 метра Тевес направи 1:1.

Още с подновяването на играта след почивката Юнайтед продължи с натиска си. "Червените дяволи" се надпреварваха да атакуват и по двата фланга, и през центъра, но защитата на Тотнъм удържаше натиска на домакините си.

"Шпорите" обаче също поглеждаха към вратата на Ван дер Сар - в 53-ата минута удар на Аарън Ленън от фаул облиза десния страничен стълб на вратата на домакините, а само минута по-късно Джърмейн Дженъс направи един от най-големите пропуски в срещата. 24-годишният халф бе изведен сам срещу холандския страж на Юнайтед, напредна отляво, но стреля изключително неточно.

В 68-ата минута обаче защитникът на Тотнъм Майкъл Доусън игра с ръка в наказателното си поле и реферът Питър Уолтън посочи бялата точка и изгони бранителя. Португалецът Кристиано Роналдо застана зад топката и литна Черни в обратния ъгъл, правейки 2:1.

Пет минути преди края на срещата пък Уес Браун, притиснат от Димитър Бербатов, можеше да си отбележи автогол, но топката рикошира в лявата греда на Ван дер Сар. В последните минути възпитаниците на Хуанде Рамос се втурнаха да търсят изравняването, но получиха неприятна изненада от вратаря си Радек Черни.

В 88-ата минута Кристиано Роналдо проби отляво, финтира защитник на Тотнъм, шутира, след което кълбото рикошира в крак на бранител и мина под плонжа на чешкия вратар за крайното 3:1.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:1
0:1 Кийн (24), 1:1 Тевес (38), 3:1 Роналдо (68-д, 88)

Манчестър Юнайтед - Ван дер Сар, О'Шей, Фърдинанд, Браун, Евра, Кр.Роналдо, Карик, Харгрийвс, Гигс, Рууни, Тевес

Тотнъм - Черни, Таинио, Доусън, Хъдълстоун, Лий, Ленън, О'Хара, Джинъс, Малбранк, Кийн, Бербатов

Манчестър, стадион "Олд Трафорд"
Съдия: Питър Уолтън