Мъчителната серия от контузии, която го преследваше през сезон 2014 явно вече е в миналото за Рафаел Надал. Испанецът договори 5-дневен тренировъчен лагер с Ришар Гаске в Манакор, а треньорът на французина - Серхи Бругера, разкри подробности пред в. "Екип".

"Надал тренира по четири часа на ден като животно и не изглежда уморен - удиви се двукратният шампион от Ролан Гарос. - С останалите Ришар може просто да каже, че се е уморил и да приключи тренировката. Но не и с Рафа, той не те оставя да си тръгнеш. Удряте топка след топка четири часа, четири много интензивни часа. И топката винаги се връща в твоето поле... Гаске не беше свикнал с подобен убийствен ритъм на тренировки, но отговаря много добре на напрежението."

"Тук не се чувстваш като в академията на Ник Болетиери, знаеш, че си дошъл, за да се потиш здраво", коментира Гаске първите си впечатления от Манакор. "О, да, със сигурност ще работим", намигна му Бругера.

Надал също каза няколко думи за тренировките с Гаске: "За първи път тенисист от калибъра на Ришар идва да работи с мен. Преди това тренирах с Чорич, Габашвили, Зимонич, Карено Буста, целият този опит е страхотен плюс за мен. А и Ришар усеща положителния ефект от подготовката ни. Опитвам се да върна физиката и качеството на играта си на нужното ниво за турнира в Доха."