Левски се чуди дали да привлече централен нападател от втора испанска дивизия.

Футболистът, чието име засега е засекретено, е харесан от треньора Пепе Мурсия. Проблемът е, че Левски е под финансов мониторинг от УЕФА заради преразход на пари. И не може да си позволи особено висок бюджет за заплати. Страхът от наказание от централата, което може да стигне до отнемане на точки и изваждане от евротурнирите, кара "сините" да се колебаят за нови футболисти, информира „Труд".

Свързани с тръста "Синя България", който ще вземе 15 процента от клуба, са изразили желание феновете да поемат заплатата на евентуалната нова деветка. Ситуацията е в процес на развитие и чудене с елементи на хаос.

Левски има Валери Божинов и Валери Домовчийски за атаката, но на отбора очевидно му липсва индивидуална класа. И всеки играч с качества изглежда добре дошъл.

Клубът се договори да привлече Луиш Педро, който напуска Ботев заради финансовите проблеми на "канарчетата". Очаква се роденият в Ангола португалец с холандски паспорт да подпише днес. Дясното крило ще стане 11-ият нов на "Герена" след Домовчийски, Борислав Стойчев, Веселин Минев, Лъчезар Балтанов, Мигел Бедоя, Кристиян Наумовски, Георги Сърмов, Радослав Димитров, Стефано Кунчев и Роман Прохазка (след наем в Спартак (Търнава)).

Юношата Алекс, син на Даниел Боримиров, започна тренировки с първия отбор на "сините".