Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че не може да бъде сравняван с бившия наставник на тима сър Алекс Фъргюсън и колегата му в Арсенал Арсен Венгер. Причината - холандецът е казал веднъж, че ще прекрати кариерата си и няма да се отметне.

Припомняме, че Фъргюсън на няколко пъти променяше решението си, но в крайна сметка се пенсионира през 2013 година. Венгер пък вече е 19 години начело на Арсенал, а голяма част от феновете на тима искат той да си тръгне, защото не са съгласни с неговата политика. Преди дни Ван Гаал заяви, че през 2017 година излиза в пенсия и днес потвърди, че за разлика от Фърги и Венгер, той държи на думата си.

"Щастлив съм, че на тази възраст съм търсен от национални и клубни oтбори. Поставям целите си винаги предварително. Аз излизам в пенсия. Винаги правя това, което казвам. Арсен и сър Алекс са друг тип треньори. Не мога да наруша обещанието си. Аз съм човек на думата", заяви Ван Гаал.

Договорът на Ван Гаал с Юнайтед изтича през лятото на 2017 година. Именно тогава холандският спец ще сложи край на треньорската си кариера."